Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Outdoorové boty – co to znamená a k čemu jsou?

2024-07-26

Moderní životní styl, který je plný stresových situací, nás nutí stále více si vážit kontaktu s přírodou. Specialisté zdůrazňují, že naše tělo bylo stvořeno, aby zůstalo v pohybu. Trávit mnoho hodin za stolem není pro naše tělo dobré. Je však na nás, jak svůj volný čas využijeme. Horské túry, procházky lesem a blízkými loukami mají blahodárný vliv na zdraví a pohodu. Na turistiku potřebujeme outdoorovou obuv. Co to znamená?

 

Obsah:

  • Outdoorová obuv – co to znamená?
  • Na co si dát pozor při výběru turistické obuvi?
  • Dámské boty na turistiku po asfaltu – co by měly mít?
  • Jakou outdoorovou obuv zvolit na dlouhé túry? Naše návrhy

Outdoorová obuv – co to znamená?

Outdoorová obuv je také známá jako turistická obuv, která je považována za mimořádně praktickou. Mnoho lidí si je bere s sebou na horské stezky, aby je prošli v pohodlných podmínkách. Zaručují nejvyšší úroveň bezpečnosti a zabraňují vyvrtnutí kotníku.

Turistická obuv je pro své funkční hodnoty stále oblíbenější. Každým rokem přibývá lidí, kteří je nosí do práce. Vzhledem k tomu, že dress code byl uvolněný, dáváme přednost našemu pohodlí. Můžeme se v nich volně pohybovat po kanceláři.

Jaké boty jsou nejlepší na dlouhé túry? Doporučujeme především outdoorovou obuv, která je pověstná stabilizací kotníkových kloubů. Jeho charakteristickým znakem je vyšší svršek, který překrývá kotník a má na vnitřní straně speciální výztuhu s vlastnostmi tlumícími nárazy.

Turistické boty nepromoknou. Když v nich vyrazíte na hory nebo do lesa, nemusíte se bát, že zhoršující se počasí povede k promoknutí nohou.

Mnoho lidí volí outdoorové boty, protože mají tlustou podrážku. Díky nim zapomenete na nepohodlí spojené s ohmatáváním každého kamínku, který na silnici potkáte. Jejich speciálně promyšlený design umožňuje pohyb po velmi rozmanitém terénu - horské stezky, asfalt, lesní cesty a mokřady.

Silná protiskluzová podrážka v dámské turistické obuvi snižuje riziko zranění a zlomenin. Výše zmíněnou obuv s nadšením nosí milovníci přežití, kteří oceňují adrenalinové zdolávání překážek.

Na co si dát pozor při výběru turistické obuvi?

Při nákupu turistické obuvi je třeba věnovat pozornost několika důležitým věcem. V první řadě by obuv měla být kompatibilní s ročním obdobím. V létě vybírejte outdoorové boty z lehkých, prodyšných a vlhkost odvádějících materiálů. Zabraňují přehřátí nohou při turistice. Omezují nadměrné pocení a chrání před vznikem kožní mykózy.

Na podzim a v zimě musí mít turistická obuv další podšívku, aby se snížily tepelné ztráty. Zajišťuje tak nejvyšší tepelný komfort. V chladnějších dnech je počasí často rozmarné. Množství srážek se zvyšuje, což usnadňuje uklouznutí a vyvrtnutí kotníku. Tomu lze předejít nošením outdoorových bot se speciální protiskluzovou podrážkou.

Ať už hledáte obuv na jaro, léto, podzim nebo zimu, její konstrukce musí zajistit volnou cirkulaci vzduchu. Když materiál dýchá, nohy se nepotí. To je velmi důležité, protože vlhkost podporuje množení kvasinek způsobujících kožní mykózu.

Přestože jsou dámské turistické boty považovány za extrémně pohodlné, vyplatí se vybírat pouze takové, ve kterých se cítíte pohodlně. Změřte několik párů a posuďte, který z nich umožňuje volnost pohybu a je šetrný k vašim nohám. Někdy nenápadný detail znamená, že se z hor vracíme s puchýři a oděrkami. Neignorujte nic, co ve vás vyvolává pochybnosti. V našem internetovém obchodě si můžete objednat kvalitní kotníkové botyploché boty a dámské boty. Snadno si je změříte v pohodlí domova. Na rozhodnutí máte 30 dní. Speciálně pro vás jsme prodloužili dobu vrácení.

Zimní turistická obuv se doporučuje o půl čísla větší. Mírná volnost, kterou v nich cítíte, vám umožňuje nosit silnější ponožky, které jsou zodpovědné za tepelný komfort.

Důležitá je nejen délka stélky, ale také šířka bot. Pokud je vaše noha úzká, širší boty na turistiku po asfaltu nebudou fungovat. Neposkytnou vaší noze správnou oporu a odpružení.

Jaké boty stojí za zvážení na dlouhé túry? Vyberte si obuv od známé značky, která se může pochlubit mnohaletými zkušenostmi v oboru. Koupí pečlivě tvarovaných a vyrobených bot získáte produkt, který vám bude sloužit roky.

Outdoorová obuv by měla mít silnější podrážku, abyste necítili nerovnosti terénu. Díky němu se vyhnete nepohodlí a mechanickému poškození nohy.

V současné době jsou k prodeji outdoorové boty přizpůsobené různým typům terénu. Boty si můžete objednat na horské výlety, ale i na dlouhé procházky po městském asfaltu. Zvažte, jaké bude hlavní využití vašich bot.

Dámské boty na turistiku po asfaltu – co by měly mít?

Mnoho z nás žije ve městě, takže chodíme častěji po chodníku než po nerovných vrstvách země. Jaké požadavky by měly splňovat boty pro turistiku po asfaltu?

Klíčovou roli hraje podrážka obuvi. Vyberte si materiál, který je vysoce elastický. Tato funkce umožňuje absorbovat některé vibrace a otřesy. Poskytuje vašim nohám dostatečné odpružení a chrání je před vážnými zraněními.

Outdoorová obuv pro turistiku po asfaltu musí poskytnout vaší noze správnou oporu. Pokud mají příliš vůli a noha se v nich pohybuje, výrazně se zvyšuje riziko zranění.

Pro turistiku po asfaltu doporučujeme pohodlné boty. Pokud máte pocit, že vás boty někde tlačí nebo mačkají, o jejich vyzutí se vám bude jen zdát.

Volte vzdušné materiály, které podporují správnou cirkulaci vzduchu a zdraví nohou.

Jakou outdoorovou obuv zvolit na dlouhé túry? Naše návrhy

Při výběru outdoorové obuvi zohledněte roční období. Pokud sháníte letní boty, objednejte si trekové sandály. Byly pečlivě navrženy tak, aby vás chránily před zraněními a zraněními. Ploché boty a kotníkové boty budou skvěle fungovat na jaře a na podzim. V zimě doporučujeme dámské kozačky, které obsahují speciální vrstvu s hřejivými vlastnostmi.

Všechny ploché outdoorové boty jsou vhodné na dlouhé túry, při kterých si odpočinete a snížíte nervové napětí, které pociťujete.

Doporučeno pro vás

Soubory cookie používáme ke správnému fungování webových stránek, k nabízení sociálních funkcí, analýze návštěvnosti a provádění marketingových aktivit – jak ze strany nás, tak našich Důvěryhodných partnerů. Více informací naleznete v zásadách ochrany osobních údajů. Přijetím této zprávy souhlasíte s jejich uložením na váš počítač. Podmínky uložení nebo přístupu k nim můžete určit kliknutím na záložku „Konfigurace souhlasů“. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vymazáním cookies z prohlížeče na koncovém zařízení.
Close
pixel