Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Jaké boty nosit na dovolenou?

2024-07-26

Perfektní letní boty jsou lehké, vzdušné a pohodlné. Takové vlastnosti mohou mít jak sandály, tak tenisky. V závislosti na tom, jak trávíte letní měsíce, by ve vašem šatníku nebo kufru mělo být několik různých modelů. Poradíme vám, co je nejlepší nosit každý den a jaké boty si vzít s sebou na dovolenou.

Pohodlné a praktické sandály

Mnozí z nás se už nemohou dočkat prvního teplého dne, kdy si konečně nazou sandály. To jsou první věci, které nás napadnou, když přemýšlíme o obuvi na dovolenou. Jsou užitečné jak pro každodenní použití, tak při letních procházkách či dalších výpravách. Jsou to také perfektní boty k moři. Pamatujte však, že boty do horkého počasí musí splňovat několik podmínek, aby se v nich naše nohy cítily pohodlně. Sandály na každodenní chození, pro mě i na další túry, musí být především pohodlné. Nezapomeňte zkontrolovat, zda je vybraný model vyroben z kvalitního materiálu a nikde nedrhne. I když jsou letní boty lehké, sandály by měly mít pevnou, ale pružnou a stabilní podrážku.

Sandály na vysokém podpatku nebo na klínu

Jarní a letní sezóna je nabitá akcemi, a tak občas potřebujeme formálnější obuv než pohodlné žabky nebo tenisky. Proto jsou elegantní sandály na vysokém podpatku či klínku sváteční obuví, která nesmí chybět ve vašem šatníku. Nabídka výrobců je tak obrovská, že si jistě najdete model, který vám bude vyhovovat. Jen nezapomeňte, že letní boty musí být kvalitní. V tomto ročním období odhalujeme nohy a kotníky nebo prsty na nohou, které jsou nošené z nepohodlných pásků, nevypadají atraktivně.

Espadrilky – perfektní boty na dovolenou

Pokud si nejste jisti, jaké vzdušné boty budou na léto nejlepší, popřemýšlejte o espadrilkách. Je těžké spočítat jejich výhody. V první řadě jsou lehké a poskytují výbornou cirkulaci vzduchu. Zároveň nohy příliš neodhalují. Díky tomu se dají nosit i v chladnějších dnech, i když jsou to perfektní boty i do horkého počasí. Espadrilky jsou návrhem pro ženy, které se v sandálech necítí pohodlně, ale zároveň se chtějí cítit lehce a pohodlně. Espadrilky jsou perfektní boty k moři. Poskytují ochranu před větrem bez přehřívání nohou. Nejčastěji mají slaměnou podrážku. Při nákupu espadrilek zkontrolujte, zda jsou vyrobeny solidně.

Sportovní boty na léto

Pokud přemýšlíte, jaké boty si pořídit na léto, nemůžete zapomenout na sportovní obuv. Tenisky, sneakers a tenisky jsou nutností, pokud si ceníte pohodlí a svobody a zároveň chcete vypadat stylově. Jaká sportovní obuv bude nejlepší volbou do horkého počasí?

  • Sneakersy – skvělé na nošení po celý rok, i v létě. Sportovní obuv na dovolenou musí být samozřejmě lehká a vzdušná, proto je v tomto ohledu vyhledávejte. Zkontrolujte, zda je látka, ze které jsou tenisky vyrobeny, prodyšná, aby se vaše nohy nadměrně nepotily. Mnoho společností nabízí letní tenisky s perforací, která usnadňuje cirkulaci vzduchu. Pokud přemýšlíte, jaké boty se budou hodit do deštivého léta, zvažte tenisky z voděodolného a prodyšného materiálu.
  • Tenisky a sneakers - to jsou další sportovní boty, dobré do horkých i chladných dnů. Lehká tkanina umožní nohám přístup vzduchu. Tenisky i tenisky jsou typem letních bot, které lze sladit téměř s jakýmkoliv stylem. Vypadají skvěle k džínům, bojovým kalhotám i šatům.

Jaké boty si vzít na dovolenou?

Pokud se chystáte na dovolenou, jistě vás zajímá mnoho otázek souvisejících s výběrem obuvi. Co bude fungovat v polských horách? Co pro vás bude nejpohodlnější, pokud se chystáte do Egypta? Jaké boty si vzít do Chorvatska? V závislosti na počasí, terénu a způsobu trávení času byste měli zvážit několik možností:

  • Klasické sandály s páskami nebo tenkými pásky, tzv "Římské boty" - nejtradičnější model letní obuvi. Zkontrolujte, zda se vám pásky nebo tanga nezarývají do nohou a zda podrážka příliš neklouže. To je vynikající volba, pokud plánujete dovolenou na řeckých ostrovech, Španělsku nebo Tunisku. Všude tam, kde je mnoho pláží, rovinatý terén a plánujete hlavně relax a nepříliš namáhavé procházky.
  • Sportovní sandály - pásky držící nohu jsou většinou z elastické látky a podrážka je silná a dobře přilne k zemi. Pokud přemýšlíte, jaké boty do Chorvatska, na trek po Slovensku nebo na výlet na kajaku, sportovní sandály budou tou nejlepší volbou.
  • Žabky - při cestování se vám budou určitě hodit. Na turistiku se samozřejmě nehodí, ale pokud hledáte boty k moři nebo na pláž, žabky budou perfektní volbou.
  • Tenisky – jako téměř dokonalé boty na dovolenou se uplatní téměř v každém terénu. „Skoro“, protože v nich nedoporučujeme jezdit na hory! 
  • Lehké trekové boty - to jsou perfektní letní boty pro všechny, kteří milují horské výlety. Letní trekové boty jsou mnohem lehčí a mnohem prodyšnější než jejich podzimní nebo zimní kolegové.

Boty na deštivé léto

Ne vždy nás počasí zkazí, ale nemá cenu se tím trápit. Je lepší jednoduše zvolit vhodné oblečení a obuv. Jaké boty jsou nejlepší na deštivé léto? Dokud nebude moc pršet, můžete klidně obout tenisky nebo lehké tenisky. Když je vlhkost opravdu vysoká, zvažte boty vyrobené z voděodolného, ​​ale prodyšného materiálu. Další možností jsou kovbojské boty. Vyrobeny z kůže, umožní vašim nohám dýchat a zároveň vás ochrání před deštěm.

Letní boty – s čím je kombinovat?

Existuje mnoho způsobů, jak kombinovat letní boty se svým šatníkem:

  • Sandály – vypadají skvěle k letním, vzdušným šatům, ale i šortkám nebo dlouhým džínům. Pokud chcete zeštíhlit nohy, noste páskové sandály a krátké džínové šortky. K dlouhým splývavým šatům ve stylu hippies se perfektně hodí i sandály s tenkými ramínky.
  • Sandály na vysokém podpatku a platformě – elegantní sandály na klínku nebo jehlovém podpatku jsou letní obuví pro ženy, které oceňují oficiální dress code. Klidně je můžete nosit k obleku nebo kancelářským kalhotám, případně i obleku. Nepostradatelným prvkem svatebního stylingu jsou také sandály na vysokém podpatku. Vyberte si sandály se stříbrnými nebo zlatými pásky, kterými oslníte své hosty.
  • Espadrilky - skvělé boty na dovolenou, které můžete nosit k džínovým šortkám a šortkám v námořnickém stylu. Slaďte je s košilí nebo halenkou s červenými nebo tmavě modrými pruhy, abyste zdůraznili přímořský charakter stylingu. Espadrilky se hodí i k šatům – dlouhým a mini.
  • Sneakersy – jako letní obuv se hodí k džínům, plátěným kalhotám i šatům. Můžete je nosit s cargo kalhotami, které jsou častou volbou, když se oteplí. Dokonale se také hodí k tzv culottes, tedy široké kalhoty do půl lýtek. Tenisky jsou skvělé boty na dovolenou, hodí se k volným ležérním kostýmům se širokými kalhotami a oversize sakem.

Přečtěte si také:

Doporučeno pro vás

Soubory cookie používáme ke správnému fungování webových stránek, k nabízení sociálních funkcí, analýze návštěvnosti a provádění marketingových aktivit – jak ze strany nás, tak našich Důvěryhodných partnerů. Více informací naleznete v zásadách ochrany osobních údajů. Přijetím této zprávy souhlasíte s jejich uložením na váš počítač. Podmínky uložení nebo přístupu k nim můžete určit kliknutím na záložku „Konfigurace souhlasů“. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vymazáním cookies z prohlížeče na koncovém zařízení.
Close
pixel