Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Jak a čím čistit bílé podrážky bot?

2024-07-18

Jsou stylové, elegantní a hodí se k většině stylů. Navzdory tomu častěji volíme černé boty. Bílým se vyhýbáme kvůli vysokému riziku ušpinění. Stačí jen málo, aby ztratily svůj původní vzhled. Bláto, šťáva z trávy a sluneční světlo na nich zanechávají stopy. Někdy po první vycházce bílé tenisky a tenisky kazí nevzhledné skvrny. Poradíme vám, jak vyčistit podrážky bot, abyste si i nadále užívali jejich kouzlo. Nemusíte se loučit se svou oblíbenou obuví. Podívejte se, jak vybělit zažloutlé podrážky.

Obsah:

  • Je možné vybělit zažloutlé podrážky? Záchrana poškozených bot
  • Jak a čím čistit podrážky bot?
  • Způsoby bělení podrážek - průvodce krok za krokem
  • Jak vyčistit bílé podrážky? Efektivní domácí metody

Je možné vybělit zažloutlé podrážky? Záchrana poškozených bot

Vaše oblíbené bílé sneakersy mají žlutou podrážku, která nevypadá moc esteticky? Na pomoc přicházejí profesionální prostředky na čištění obuvi. Najdete je v mnoha obchodech, některé jsou k dostání v supermarketech a drogeriích. Jsou perfektním řešením, když přemýšlíte, jak bezpečně vybělit zažloutlé podrážky. Jejich pečlivě promyšlená kompozice hraje v jejich prospěch. Profesionální přípravky na čištění obuvi účinně odstraní i starší nečistoty z těžko dostupných míst.

Pokud si vyberete specializované produkty na bílou obuv, používejte je podle návodu na obalu. Předejdete tak případnému poškození a vašim oblíbeným teniskám, teniskám nebo mokasínům se nic špatného nestane. Profesionální prostředky obvykle poskytují lepší výsledky než domácí prostředky. Jejich působení je založeno na vyspělých a moderních účinných látkách.

Pokud si vyberete specializované produkty na bílou obuv, používejte je podle návodu na obalu. Předejdete tak případnému poškození a vašim oblíbeným teniskám, teniskám nebo mokasínům se nic špatného nestane. Profesionální prostředky obvykle poskytují lepší výsledky než domácí prostředky. Jejich působení je založeno na vyspělých a moderních účinných látkách.

Obvykle se na podrážku nanáší profesionální čistič bílých bot pomocí kartáčku s měkkými štětinami. Poté několik minut počkejte a případné zbytky odstraňte vlhkým hadříkem z mikrovlákna. Vzhledem k tomu, že přípravky mohou interagovat s materiálem, ze kterého je podrážka vyrobena, měl by být test proveden na malé ploše.

Jak a čím čistit podrážky bot?

Našli jste perfektní bílé boty, ale zvažujete jejich koupi, protože se bojíte, že budou použity jen na pár příležitostí? Nemusíte se jich vzdávat, zvlášť když jsou pohodlné a ladí s vaším stylem. Stačí zjistit, jak čistit podrážky bot, aby vám sloužily co nejdéle.

Bez ohledu na to, který model si vyberete, pamatujte, že zaschlá špína se odstraňuje hůře než čerstvá špína. Navíc lze obuv účinně chránit před odložením. Při jejich nákupu zvolte vhodný impregnační přípravek. Ujistěte se, že jej aplikujete před prvním odchodem z domu. Tyto typy prostředků obsahují speciálně vybrané látky, které vytvářejí průhlednou a neviditelnou ochrannou vrstvu. Zabraňuje ulpívání nečistot, takže tenisky, boty a mokasíny vypadají jako nové. Jsou odolnější vůči skvrnám.

Jak vyčistit podrážky bot po příchodu domů? Dělejte to především pravidelně, i když se cítíte unavení. Pokud budete pravidelně odstraňovat zbytky písku, bahna, trávy apod., nestihnou vám způsobit větší poškození bot. Vyhnete se tak těžko odstranitelným skvrnám. Kupte si kartáče na boty, věnujte pozornost materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. Jeden je na lícovou kůži, druhý na semiš a třetí na nubuk. Pomocí nich se zbavíte zaschlých zbytků bahna, trávy a písku. Dodatečně si pořiďte měkký hadřík, např. Navlhčete jej v troše vody a poté otřete bílé podrážky, abyste odstranili veškeré nečistoty. Nakonec nechte boty přirozeně uschnout.

Pamatujte, že bílé kožené boty vyžadují pravidelné leštění. V opačném případě rychle vyschnou a prasknou, takže nebudou vhodné k použití. Kupte si vhodný hydratační a leštící přípravek. Nanášejte jej štětcem na boty.

Po skončení sezóny by měly být bílé boty důkladně očištěny od zbytků bláta, písku a trávy, impregnovány a vloženy do krabice. Poté jej dejte do skříně na místo, kde je relativně málo vlhkosti. Můžete do nich umístit botníky, aby se nedeformovaly a neztratily tvar.

Způsoby bělení podrážek - průvodce krok za krokem

Ne každý z nás má doma profesionální prostředky na bělení podrážek bot. Přestože se vyplatí si je pořídit hned, někdy tento důležitý krok přeskakujeme. V takové situaci přicházejí na pomoc domácí prostředky. Použijte produkty, které máte doma, a vraťte svým botám původní vzhled. Řekneme vám, jak vybělit podrážky a přitom používat své oblíbené tenisky nebo tenisky.

  1. Získaly vaše bílé podrážky nevzhledný žlutý nádech? Sáhněte po pracím prášku a jedlé sodě. Zmíněné přípravky vám pomohou skvrny odstranit. Stačí smíchat 1 lžíci pracího prášku s 1 lžící jedlé sody a poté rozpustit v malém množství teplé vody. Vznikne pasta, kterou nanesete na špinavé podrážky a očistíte houbičkou nebo měkkým hadříkem.
  2. Jak vybělit zažloutlé podrážky? Na pomoc přichází ocet. Nasypte 1 čajovou lžičku tohoto potravinářského produktu na hadřík a důkladně otřete podrážku.
  3. Plánujete bělení podrážky? Peroxid vodíku, jedlá soda a bílá zubní pasta tento úkol usnadní. Užitečný bude i zubní kartáček s měkkými štětinami. Smíchejte 1 polévkovou lžíci jedlé sody se zubní pastou a několika kapkami peroxidu vodíku. Vzniklou pastou vydrhněte podrážku pomocí kartáče. Počkejte 30 minut a otřete měkkým vlhkým hadříkem z mikrovlákna.
  4. Smíchejte 1 lžíci octa s 1 lžící citronové šťávy. Naneste roztok na podrážku pomocí hadříku a poté ji otřete čistým hadříkem navlhčeným ve vodě.
  5. Jak jednoduše vybělit pěnové podrážky? Používejte ústní vodu a zubní kartáček s měkkými štětinami. Takto snadno vyčistíte nečistoty.
  6. Vlhký hadřík z mikrovlákna a bílý prášek na prádlo jsou sada, kterou používáme k otírání podrážky a odstranění nečistot.

Jak vyčistit bílé podrážky? Efektivní domácí metody

Jak vyčistit bílé podrážky, když nemáte po ruce hotové přípravky, jako jsou krémy na boty, pěny a bělící tekutiny? Na pomoc přicházejí produkty, které lze snadno najít ve vaší domácnosti.

  1. Připravte si roztok vody a šedého mýdla. Přetřete jím bílé podrážky a nechte přirozeně zaschnout.
  2. Vydrhněte podrážky bot pastou BHP pomocí kartáče s měkkými štětinami.
  3. Aplikujte prostředek na mytí nádobí na podrážky pomocí kuchyňského čističe.
  4. K čištění sprchové kabiny sáhněte po houbě a mléku. Použijte jej k odstranění nečistot ze samotné podrážky. Dávejte pozor, abyste nezachytili materiál, ze kterého jsou boty vyrobeny.

Pamatujte, že pokud máte právo na reklamaci obuvi, je nejlepší použít profesionální přípravky na čištění bílé podrážky. V opačném případě můžete boty poškodit a výrobce je odmítne přijmout do opravy.

Doporučeno pro vás

Soubory cookie používáme ke správnému fungování webových stránek, k nabízení sociálních funkcí, analýze návštěvnosti a provádění marketingových aktivit – jak ze strany nás, tak našich Důvěryhodných partnerů. Více informací naleznete v zásadách ochrany osobních údajů. Přijetím této zprávy souhlasíte s jejich uložením na váš počítač. Podmínky uložení nebo přístupu k nim můžete určit kliknutím na záložku „Konfigurace souhlasů“. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vymazáním cookies z prohlížeče na koncovém zařízení.
Close
pixel