Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový nákupní seznam

Dress code učitele – návrhy na styling do školy

2024-07-29

Začátek školního roku je výbornou příležitostí k osvěžení a doplnění šatníku, který by měl zohledňovat školní dress code. Přestože většina vzdělávacích institucí nepožaduje uniformy pro učitele i studenty, vyplatí se dodržovat pár pravidel. Úhledné a promyšlené oblečení zdůrazňuje profesionalitu a respekt k ostatním lidem. Mělo by zůstat pohodlné, protože v něm strávíte mnoho hodin. Oděv učitele je založen na pohodlné obuvi. Na co nezapomenout při sestavování podzimního šatníku? Jak vytvořit zajímavé styly pro učitele?

Obsah:

Učitelské boty – jak skloubit pohodlí s profesionálním vzhledem?

Učitelské šaty - klasická elegance v pohodlné verzi

Dress code ve škole - obecná pravidla oblékání ve vzdělávacích institucích

Elegance ve škole – proč je dress code důležitý ve vzdělávacím prostředí?

Dress code učitelky – na co nezapomenout při výběru outfitu?

Učitelské boty - pohodlná a elegantní obuv na celodenní aktivitu

Jaké boty jsou nejlepší do školy?

Učitelské boty – jak skloubit pohodlí s profesionálním vzhledem?

Dress code učitelů není v současné době příliš omezující. Navzdory tomu mnoho pracovníků ve školství dbá na to, aby jejich oblečení vypadalo elegantně. Dnes můžete spojit pohodlí s elegancí, chránit nohy před přetížením a deformací. Doby, kdy učitelky každý den nosily vysoké podpatky, se pomalu stávají minulostí. Ženy dnes mají k dispozici mnoho zajímavých řešení.

Při nákupu školní obuvi by učitelé měli věnovat pozornost jejich barvě a stylu. Černá, bílá, béžová, tmavě modrá a hnědá jsou podvědomě spojeny s elegancí a dobrým vkusem. Zmíněné barvy jsou kvintesencí klasiky, a tak dodávají sportovní obuvi jako jsou dámské tenisky o něco oficiálnější nádech. Vyplatí se dbát na to, aby neobsahovaly další ozdoby, např. zlaté nebo stříbrné nášivky.

Dámské mokasíny doporučujeme pro milovnice elegance v celé její kráse, které se nechtějí vzdát pohodlí. Byly navrženy na základě pánské obuvi, která je považována za formální a nadčasovou. Tento model obuvi byl vydán v mnoha verzích. V současné době jsou velmi módní mokasíny na platformě, které vytvářejí třetí těžiště a vyrovnávají případné disproporce mezi rameny a boky.

 

Učitelské šaty - klasická elegance v pohodlné verzi

Nejjednodušší je skládat styly pro učitele, pokud máte v šatníku pár šatů. To řeší mnohá módní dilemata a umožňuje ušetřit čas, kterého ráno často chybí. Ženy, které pracují ve vzdělávacích institucích, přikládají velký význam tomu, aby jejich oděv vyjadřoval profesionalitu. Někdy je pro ně těžké vybrat si svrchní a spodní část oblečení, aby měly jistotu, že do sebe vše ladí. Šaty jsou kompletním kusem oblečení, ke kterému stačí přidat doplňky, nebo třeba hodit sako či kardigan. Vyplatí se s ním zacházet jako se základnou školního šatníku.

Jaké požadavky by měl splňovat oděv učitele?

  • Vhodná délka – to neznamená, že by měla být zakryta velká část nohou. Dress code ve škole není tak omezující. Vyplatí se dbát na to, aby šaty neodhalovaly příliš stehna. Délka těsně nad kolenem je považována za nejoptimálnější.
  • Barva – zde je třeba najít kompromis mezi vlastní barevnou paletou a elegancí. Ne každému zaměstnanci vzdělávací instituce sluší barvy jako černá nebo hnědá. Bílá je mnohem univerzálnější, když zvolíte správný odstín. Zima je vhodná pro čisté, zasněžené barvy s modrými podtóny. Jaro vypadá skvěle v krémové, léto v chladné, špinavě bílé a podzim v béžové a ecru. Pro učitele, kteří se cítí být černou přemoženi nebo mají dojem, že vyzdvihuje jejich nedostatky, bude lepším řešením tmavě modrá. Červená, ač výrazná a výrazná barva, je také považována za klasickou. Stále častěji učitelé volí kobaltovou, fuchsiovou, fialovou a lahvově zelenou. Intenzivní barvy je vhodné tlumit klasickými doplňky, např. černými mokasíny a kabelkou.
  • Vzory – existují potisky, které jsou spojeny s elegancí. Patří mezi ně kostky, houndstooth a pruhy. Květiny, motýli a ptáci, i když často vypadají fenomenálně, jsou raději vyhrazeny pro jiné, méně formální příležitosti.
  • Výstřih – šaty učitelky nemusí zakrývat krk. Výřez na úrovni hrudníku by neměl zasahovat příliš hluboko. Většina žen této problematice intuitivně rozumí a při nákupu se rozhoduje správně.

Dress code ve škole - obecná pravidla oblékání ve vzdělávacích institucích

Dress code ve veřejné škole není tak omezující jako v soukromých nebo zahraničních institucích, které se zaměřují na uniformy zdůrazňující prestiž. Často je nosí jak učitelé, tak studenti. Vyplatí se dodržovat pár základních pravidel, abyste se vyhnuli faux pas. Vzdělávací instituce jsou místa, kde by nic nemělo odvádět pozornost studentů od poskytovaných znalostí a prováděných úkolů. Oblečení zároveň nesmí narušovat hranice ostatních lidí a mělo by vyjadřovat úctu ke všem shromážděným.

Dress code učitele – obecná pravidla

  1. Noste oblečení střihů, které příliš neodhalují a působí noblesně. To vám umožní vyhnout se nadměrnému zájmu o oblečení ze strany studentů. Jako dobré řešení se jeví elegantní dámská košile v kombinaci s černými džínami, cigaretovými kalhotami nebo sukní ke kolenům. V ženském šatníku by neměly chybět šaty pro různá roční období. Cardigany a bundy poslouží jako bundy pro chladnější dny.
    Žehlení oblečení, které má tendenci se mačkat, před každým nošením. To zajišťuje elegantní a atraktivní vzhled.
  2. Pohodlné a klasické dámské boty, které zůstávají čerstvě vyleštěné a nevykazují žádné skvrny. Na podzim a na jaře se vyplatí zvolit mokasíny, černé nebo bílé tenisky a lodičky na nízkém podpatku.
  3. Klíčovou roli hraje promyšlený výběr doplňků. Za prvé, přemíra může být vnímána jako příliš smyslná. Za druhé byste se měli podívat prakticky na doplňky, zejména šperky. Velké množství náramků vydává zvuky, když klouzají po zápěstí a narážejí na sousední kusy. To rozptyluje pozornost studentů, zejména těch s vysokou citlivostí senzorického zpracování. Doporučují se decentní šperky v podobě malých náušnic, prstenů a řetízku s drobným přívěskem.
  4. Make-up je součástí stylingu učitelské školy. Příliš silné nebo barevné neodráží vážnost zastávané pozice. Nejlepší je omezit se na podkladovou bázi, která sjednotí tón pleti, pudr na make-up, základní oční stíny, oční linky a řasenku. Na rty můžete nanést rtěnku nebo lesk na rty. Je důležité, aby kosmetika neměla tendenci migrovat a neovlivňovala zuby. To vám ubírá sebevědomí při vedení lekcí a nepůsobí příliš esteticky. Přestože červená působí dosti intenzivně, patří mezi klasické a povolené barvy.
  5. Parfém doplňuje učitelčin outfit. Při jejich výběru se vyplatí zohlednit pohodlí studentů i kolegů. Sladké a vonné vůně mohou být pro okolí docela ohromující. Často způsobují nepohodlí a odvádějí pozornost.

Elegance ve škole – proč je dress code důležitý ve vzdělávacím prostředí?

Oblečení učitelů pro děti je problém, kterému je třeba věnovat pozornost, protože:

  • slouží k budování image a vyjádření profesionality;
  • je to forma projevu úcty ke studentům a kolegům;
  • neměl by odvádět pozornost od lekcí;
  • trávíte v něm mnoho hodin, proto je důležité, aby zůstal pohodlný;
  • Při špatném výběru může vystavit pracovníka ve školství nepříjemným komentářům ze strany teenagerů.

Dress code učitelky – na co nezapomenout při výběru outfitu?

Dress code učitele dnes není omezující, i ředitelé škol se do práce ukazují v černých teniskách a džínách. Dbají však na vyvážení outfitu s dalšími prvky. Při sestavování oblečení do školy musíte mít na paměti:

  • hmotnost šatů, sukně nebo košile, protože určuje, zda je oblečení průhledné;
  • kvalita oblečení – vyhněte se materiálům, které mají tendenci žmolkovat. Uvolněné závity mohou mít za následek krátkou životnost položky;
  • sklon ke zmačkání; možnost častého praní v pračce;
  • čistota oděvů a obuvi;
  • sladění barev mezi jednotlivými prvky;
  • žádné prvky, které by rozptylovaly pozornost studentů;
  • vyhýbání se nadměrné smyslnosti.

 

Boty pro učitele - pohodlná a elegantní obuv na celý den aktivity


Boty pro učitele mateřské školy by měly být především ploché a pohodlné. Nejlépe se osvědčí dámské baleríny, mokasíny, loafers, černé tenisky a bílé plátěnky.

Učitelům pracujícím ve škole se doporučuje nepříliš vysoká obuv, protože tato profese vyžaduje stání u tabule a pohyb po třídě. Je důležité nekupovat příliš těsné boty ani takové, které mají tvrdé švy. Velmi rychle totiž odřou nohu. Stojí za to přesně změřit nohu a vybírat pouze ty modely, které jsou pohodlné již při zkoušení. Zvláštní pozornost si zaslouží:

Jaké boty jsou nejlepší do práce ve škole?


Oblečení učitele doplňují boty, které ovlivňují komfort a kvalitu vykonávané práce. Když obuv tlačí na nohu, je těžké se soustředit na vedení hodiny. Snadno se můžeme přeřeknout nebo na něco zapomenout. Kromě toho by boty pro učitelky měly poskytovat stabilitu a pocit bezpečí. Nejlepším řešením se zdají být dámské tenisky a mokasíny. V chladnějších dnech stojí za to vzít si je do práce, aby si člověk mohl přezout kozačky nebo kotníkové boty za méně uzavřenou obuv. Tím se vyhneme přehřátí nohou při vedení hodiny.

Doporučeno pro vás

Soubory cookie používáme ke správnému fungování webových stránek, k nabízení sociálních funkcí, analýze návštěvnosti a provádění marketingových aktivit – jak ze strany nás, tak našich Důvěryhodných partnerů. Více informací naleznete v zásadách ochrany osobních údajů. Přijetím této zprávy souhlasíte s jejich uložením na váš počítač. Podmínky uložení nebo přístupu k nim můžete určit kliknutím na záložku „Konfigurace souhlasů“. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vymazáním cookies z prohlížeče na koncovém zařízení.
Close
pixel